Monday, June 18, 2012

Poza si fotografia


 Tot citind pe internet am gasit o urmatorul articol. Sincer, pana la al citi nu m-am gandit la asta. Ma gandeam doar la ceea ce imi spunea un bun amic: poze face toata lumea, fotografii fac cei experimentati


"Este oare vreo diferenta intre poza si fotografie in afara de faptul ca fotografie este mai lung si incomod de pronuntat? Pentru majoritatea oamenilor nu exista nici o diferenta. Insa exista o explicatie pentru faptul ca exista fotografi si nu pozatori, aparat de fotografiat si nu de pozat... si din acelasi motiv exista fotografii si nu poze.

Cuvantul fotografie isi are radacinile in limba greaca: phos–lumina, graphein–a scrie... asadar fotografie inseamna a scrie cu lumina. De aici deriva cuvantul fotograf, care este cel ce scrie cu lumina.

Insa pozele se fac in cealalta parte a obiectivului, si anume in fata lui. Ca si definitie, o poza inseamna a lua o anumita atitudine spre a servi de model unui pictor sau unui sculptor sau spre a fi fotografiat. Modelele pozeaza pentru fotograf, iar fotograful nu face poze decat atunci cand serveste drept model unui alt fotograf, care la randul lui face fotografie.

Asadar, data viitoare cand ve-ti spune "Azi am facut o poza reusita" trebuie sa intelegem ca ati fost un model bun pentru un fotograf.

Spor la fotografii ... dar si la poze."

Sursa: http://www.webdesignbox.ro/poza-si-fotografie

No comments:

Post a Comment